10. Sınıf Biyoloji Ders Kitabı Sayfa 55-56 Cevapları Meb Yayınları
10. Sınıf Biyoloji Ders Kitabı Sayfa 55 Cevapları (MEB Yayınları)
Kontrol Noktası – Bulmaca Cevap Anahtarı
Soldan Sağa
2. Yağların sindiriminin başlayıp tamamlandığı yer → İnce bağırsak
4. Yağların ve yağda çözünen vitaminlerin kana karışmadan önce taşındığı yol → Lenf
7. Mide öz suyunda bulunan ve proteinin yapısını bozan güçlü asit → Hidroklorik asit
8. Sindirilen besinlerin ince bağırsaktan kana geçmesi → Emilim
10. İnce bağırsağın iç yüzeyinde bulunan, yüzeyi artıran küçük çıkıntılar → Villus
12. Karbonhidrat sindiriminin başladığı ilk yer → Ağız
14. Besinlerin enzimlerle yapı taşlarına ayrıldığı sindirim çeşidi → Kimyasal sindirim
15. B ve K vitaminlerinin üretildiği ve emildiği yer → Kalın bağırsak
Yukarıdan Aşağıya
1. Emilmiş besinlerin vücuda dağılmadan önce işlendiği organ → Karaciğer
3. Besinlerin fiziksel olarak küçük parçalara ayrılması → Mekanik sindirim
5. Villus hücrelerindeki sitoplazmik uzantılar → Mikrovillus
6. Protein sindiriminin başladığı yer → Mide
9. İnce bağırsakta yağların paketlenip taşındığı yapılar → Şilomikron
11. Karaciğerin ürettiği, yağları küçük damlacıklara ayıran salgı → Safra
13. Mideyi örten hücrelerin salgıladığı koruyucu madde → Mukus
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.